Untitled
13 feb 2015
week 167: 5 t/m 11 februari

Op 05 februari kwamen opa en oma Van Aerle op bezoek. Bas en Laura hebben fijn gespeeld en we hebben erg gelachen om filmpjes van Bas en Laura.
Bas is op 06 februari naar de Peuterspeelzaal geweest. Het was weer druk, er waren nu “maar” 4 van de 16 kindjes ziek. Bas heeft het goed gedaan en heeft fijn gespeeld. ’s Middags zijn Bas, Laura en ik op de fiets naar de bibliotheek geweest.
Bas, Laura en ik zijn op 07 februari boodschappen gaan doen. Omdat Bas vrijdag verkleed naar school mag komen, ben ik een carnavalsoutfit voor hem gaan kopen. Hij was helemaal blij met zijn nieuwe muizenpak en heeft het een hele tijd aangehad. Toen Laura wakker werd, zijn we met zijn vieren naar de kinderboerderij gefietst. We hebben er een rondje gewandeld en zijn toen weer naar huis gegaan.
Op 08 februari zijn we ’s morgens bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. ’s Middags zijn we naar het verjaardagsfeest van ome Piet geweest. Het was gezellig druk met veel kleine kindjes (Bas, Laura, Suus, Lot, Djurre, Fenne, Jurre en Tieme). Bas en Laura hebben zich goed vermaakt. Ze hebben lekker gesnoept en na een half broodje (meer konden ze niet meer op) zijn we weer naar huis gegaan. Bas had op woensdag erg veel (en goed op de wc!) gepoept. Toen hij donderdag en vrijdag niet poepte, vond ik dat niet zo gek, maar gisteren kwam er ook niets en toen leek er wel wat dwars te zitten. Hij had weer een paar keer een wat vieze onderbroek en heeft een paar keer op de wc gezeten, zonder dat er wat kwam. ’s Avonds zei hij dat hij buikpijn had en we waren dan ook bang dat het weer de verkeerde kant op zou gaan. Ook vandaag had hij een paar keer een vieze broek. Toen we thuis waren na het verjaardagsfeest, heeft hij een tijdje op de wc gezeten, maar het lukte niet (hij deed ook niet echt heel erg zijn best). We hebben het potje in de kamer gezet en toen ging hij helemaal los ;-). Hij poepte zoveel, dat we (- zonder te overdrijven! -) het potje tussendoor leeg hebben moeten maken, omdat het anders niet meer paste. Hij heeft nu zijn stickervel weer vol, dus morgen mag hij mee een cadeautje gaan uitzoeken.
Laura, Bas en ik zijn op 09 februari naar de speelgoedwinkel geweest, waar Bas een cadeautje uit mocht zoeken. Toen we de winkel binnenkwamen, zei de verkoper heel verbaasd: “zo, zo!” Ik keek om naar Bas, die achter mij liep en toen stond hij zijn voeten te vegen ;-). De verkoper zei dat hij nog nooit iemand zijn voeten had zien vegen die zijn winkel binnen kwam. Bas wilde ook deze keer een puzzel en er een van Planes van 100 stukjes uitgezocht. Daarna zijn we bij opa en oma Van Aerle op bezoek geweest. Bas heeft gezellig bij opa op schoot zijn nieuwe puzzel gemaakt. Ook heeft hij samen met Laura weer “wie komt er in mijn huisje” gespeeld met oma. We hebben met zijn allen geluncht en daarna zijn we weer naar huis gegaan. ’s Middags kwam tante Willeke met Beer, Lotje en Minoes op bezoek, omdat ze een bezichtiging hadden. Bas, tante Willeke en ik hebben gezellig spelletjes gedaan (Lotto, Lottino, Poepie Knor en Nijntje geluiden raden). Toen Laura wakker werd, hebben we in de tuin gespeeld. Tante Willeke ging de katten naar huis brengen en toen ze terug kwam, hebben Bas en tante Willeke nog even in de tuin en met de Lego gespeeld. Tante Willeke is gezellig blijven eten en na het eten heeft Bas nog een modeshow gegeven in zijn nieuwe carnavalspak. Tante Willeke heeft Bas en Laura mee naar bed gebracht. Bas vond het erg gezellig!
Bas is op 10 februari weer naar de Peuterspeelzaal geweest. Hij heeft fijn gespeeld. Helaas heeft hij een ongelukje gehad. Hij zei netjes dat hij moest plassen, maar toen hij op de wc zat, heeft hij tussen de pot en de bril door in zijn broek geplast. Dat gebeurd helaas wel vaker op de Peuterspeelzaal. Thuis op de wc-verkleiner zit hij heel relaxt en dan gebeurt dat niet, maar op de wc’s van de Peuterspeelzaal zit hij zich heel gespannen vast te houden, waardoor het wel eens mis gaat. ’s Middags heeft Bas een tijdje op de bank gelegen, omdat hij moe was. Hij heeft vannacht niet zo geweldig geslapen… en wij ook niet.
Op 11 februari moest Bas naar de tandarts. Tante Maartje en oom Tom kwamen op Laura passen. Bas heeft het heel goed gedaan! Hij ging netjes in de stoel zitten. Ze hadden een tekenfilm voor hem aangezet op de “plafond-televisie” en hij mocht zelf ook een spiegeltje vasthouden. De tandarts heeft in zijn mond gekeken en alles zag er gelukkig netjes uit. Hij kreeg een muntje voor in de “cadeautjesautomaat” en daar heeft hij zelf zijn cadeautje uit mogen halen: een mooie ring, net als papa en mama ;-). Thuis heeft hij nog even met tante Maartje met de Lego gespeeld. ’s Middags hebben we met zijn drietjes fijn in de tuin gespeeld. Bas heeft fijn geschommeld en gegleden. Bas heeft het vandaag erg slecht gedaan wat poepen betreft. Hij had zondag heel veel gepoept, maar maandag en dinsdag helemaal niet. Dat er vandaag wat aan zat te komen, was dus wel logisch, maar iedere keer als ik hem op de wc zette, kwam er niets/deed hij niet zijn best en hij heeft vandaag 5 x in zijn broek gepoept. Een keer was het zo erg, dat ik hem in bad heb afgespoeld, omdat zijn hele benen en billen onder zaten.
Bas zei iets tegen Mark, waarop Mark tegen hem zei: “doe niet zo bijdehand!” Begint Bas te zingen: “bij-de-hand, bij-de-hand, pak je vriendjes bij de hand” ;-)








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative